مروری بر تاریخچه کشف عناصر رادیواکتیو

بخش ششم
? تصمیم شارل دو گل برای تاسیس کمیسیون انرژی اتمی
شارل دو گل که بیشتر آن را به نام ژنرال دو گل می‌شناسیم، در دوران جنگ جهانی دوم تمام تلاش خود را برای آزادی فرانسه انجام داد. اما جنگ، کشورش را با مشکلات زیادی مواجه کرده بود و باید چاره‌ای اندیشیده می‌شد.
مهم‌ترین پیامد منفی جنگ برای فرانسه استفاده از منابع طبیعی بود. شارل دو گل در یکی از سخنرانی‌های خود نسبت به کمبود ذخایر نفتی و زغال سنگ اظهار نگرانی کرد. چون موضوع تنها به استفاده از این ذخایر انرژی محدود نمی‌شد و در طول جنگ منابع انرژی طبیعی فرانسه از بین رفته بود. دو گل، تصمیم گرفت با همکاری دانشمندان از تولید انرژی‌های جدید حمایت کند.
 مدت کوتاهی پس از پایان جنگ جهانی دوم اقدامات شارل دو گل و گردآوری دانشمندان برای انجام فعالیت‌هایشان به ثمر نشست.
? کمیسیون انرژي اتمی در فرانسه به طور رسمی کار خود را در تاریخ ۱۸ اکتبر ۱۹۴۵ آغاز کرد.
ماموریت کمیسیون انرژی اتمی فرانسه پیگیری تحقیقات علمی و فنی با هدف استفاده از انرژی اتمی در حوزه‌های مختلف صنعت، علم و دفاع ملی عنوان شده بود.
 ایرن ژولیو کوری، برنده جایزه نوبل شیمی در سال ۱۹۳۵ ، مسئول تمام کارهای علمی و تکنیکی این کمیسیون شد.
کوری، توانسته بود رادیواکتیویته مصنوعی را کشف کند و رائول داتری مدیرکل کمیسیون انرژی اتمی فرانسه شد.
کمیسیون انرژی اتمی (CEA) فرانسه، از همان روزهای آغازین  تأثیر سیاسی چشمگیری داشت. این کمیسیون گزارش‌هایش را به رئیس شورای وزیران ارائه می‌داد. نیازی به ارسال گزارش به  هیچ وزارتخانه خاصی نبود و همین مسئله استقلال نسبی کمیسیون را نشان می‌داد.
 دفتر مرکزی کمیسیون انرژی اتمی در جنوب پاریس تأسیس شده بود. این سازمان سه هدف بلند مدت را برای کارهایش در نظر گرفت. اهداف بلند مدت کمیسیون انرژی اتمی فرانسه ایجاد راكتور سنگین آب و اورانیوم بود كه می‌توانست ایزوتوپ‌های رادیواكتیو ایجاد كند.
 ایزوتوپ‌ برای ساختن شمع بزرگتر و سرانجام  برای ساخت نیروگاه هسته‌ای بود.
#پارس_ایزوتوپ_صنعتی
#تاریخچه_کشف_عناصر_رادیواکتیو
#افقی_تازه_درصنعت
Telegram
LinkedIn
فهرست